Verbindende Communicatie

met mindfulness als basis

Verbindende Communicatie

met mindfulness als basis

het breathworks mindfulness centrum Gent stelt voor:

 

Verbindende Communicatie

vanuit een basis van mindfulness

Verlang jij ook naar contacten en ontmoetingen die er wérkelijk toe doen? Ontmoetingen die je leven verrijken, kracht en betekenis geven. Waarin je met elkaar omgaat vanuit gelijkwaardigheid en respect. Waarin ieders behoeften ertoe doen en je het vertrouwen hebt dat die behoeften ook
kunnen vervuld worden.

☀️

In onze (werk)relaties stuiten we vaak op misverstanden, voelen we ons mis- of helemaal niet begrepen, lijken we naast elkaar i.p.v. mét elkaar te praten, raken we verstrikt in een conflict zonder nog te weten waar het ontstaan is, doen we uitspraken waar we later spijt van hebben … en blijven we met pijn in het hart achter.
Hoe komt dit en hoe komen we tot vervullende ontmoetingen?

☀️

In deze cursus Verbindende Communicatie hebben we aandacht voor gevoelens en behoeften. Gevoelens willen gevoeld worden en geven ons informatie over onze behoeften. Hierbij speelt het lichaam een belangrijke rol. Ons lichaam als innerlijk en zintuiglijk kompas.
Stilstaan bij gevoelens en behoeften is de sleutel tot empathie met jezelf en de ander.
Je krijgt ook handvaten om dit op een duidelijke en respectvolle manier over te brengen en te vragen naar wat je nodig hebt.

☀️

Dit gaan we oefenen aan de hand van concrete situaties en voorbeelden van de begeleiding en de deelnemers. Dit alles in een sfeer van respect waar ernst, speelsheid en humor elkaar afwisselen.

☀️

In deze cursus bouwen we verder op de basis van mindfulness die je reeds hebt. Voorkennis en beoefening in mindfulness is dus een vereiste (lees meer bij de praktische info). Onze gezamenlijke basis in mindfulness geeft ons verbindend communiceren nog meer impact.

Praktisch

reeks najaar 2022:

 

  • data:  28 nov, 5 dec, 12 dec, 19 dec
  • maandag avond 19u30-22u00.
  • €210/reeks  (€ 250 bij factuur)
  • in het breathworks mindfulness centrum – Gentbrugge
  • lesgeefster: Martine Bal

Voor deze reeks is voorkennis in mindfulness nodig:

  • je hebt een 8 weken mindfulness basiscursus gevolgd (bij breathworks of ergens anders)
  • je hebt op een andere manier ervaring – vermeld bij je inschrijving wat die is zodat we samen met jou kunnen nagaan of jouw ervaring voldoende is

Jouw lesgeefster: Martine Bal

Ik ben reeds 30 jaar met veel plezier en passie als vormingswerkster aan de slag met groepen en teams in de zorg- en welzijnssector rond o.a. Verbindende Communicatie en creatief agogisch werken. 

Ik doe begeleiding en ondersteuning in kleine groepjes met een creatieve invalshoek.

De Zuidkant: onze lesplek

De trainingen gaan door in het Breathworks mindfulness centrum in Gentbrugge. 

Het centrum bevindt zich in de prachtige locatie van de Zuidkant.

× Stel je vraag!