Dagretraites

Dagretraites

Op dagretraite

 

Een dagretraite is een retraite, maar dan eentje van één dag.

Net zoals op een retraite die langer dan één dag duurt zorgen we voor een aantal condities die ons ondersteunen en inspireren tot beoefening. We gaan naar een rustige plek, bij voorkeur in de natuur, waar het stil is. We nemen de tijd om met elkaar meditatie te beoefenen, nemen ook de tijd om vanuit rust en verstilling met elkaar uit te wisselen over beoefening. De hele dag wordt in goede banen geleid en begeleid door Bart Upekshadaka.

Praktisch

Voorkennis

Om deel te kunnen nemen, verwachten we dat je reeds mindfulness beoefent. Heb je bij breathworks een 8 weken cursus gedaan, geen probleem. Ben je niet bekend bij breathworks, laat dan even bij je inschrijving weten wat je voorkennis is – zo kunnen we ervoor zorgen dat je het meeste uit de dag haalt.

Fysiek of online

Onze dagretraites kan je fysiek meedoen in het breathworks mindfulness centrum en online via live-streaming.

Locatie

Dagretraites gaan door in ons eigen breathworks centrum in Gentbrugge.

 

Kostprijs

particulierfactuur
fysiek in het centrum€ 80€ 95
online€ 50€ 60

Dit bedrag omvat:

  • retraite onderricht en begeleiding door Bart Upekshadaka
  • lekkere en gezonde broodmaaltijd
  • koffie, thee, fruit en versnaperingen

Bart Upekshadaka

Bart Upekshadaka leidt de dagretraites. Hij is een doorwinterd retraiteleider. Sinds 2006 leidt hij jaarlijks 1 of meerdere meditatieretraites. Sinds 2009 werkt hij full time als mindfulness leraar en heeft hij meer dan 150 mindfulness cursussen gegeven. Als senior trainer leidt hij ook andere mensen op tot mindfulness trainer.

Zijn stijl? Lichtheid, mildheid, speelsheid en humor gaan moeiteloos samen met diepgang en expertise in mindfulness en meditatie. Complexe thema’s legt hij op heel toegankelijke wijze uit. Meditatie pakt hij heel praktisch en aards aan.

mindfulness dagretraite

‘Rusten in vertrouwen.’

📅 Zondag 10 september – 9h30 – 17h00

Vertrouwen is een essentiële kwaliteit in onze mindfulness beoefening (en in ons leven). Zonder vertrouwen geraak je niet zo ver.

Vertrouwen ondersteunt een houding van acceptatie, zelfcompassie en groei. Het stelt je in staat om met mildheid en nieuwsgierigheid te reageren op wat zich voordoet, zonder de behoefte om te oordelen of te controleren.

Hoe cultiveer je vertrouwen? Waar leg je je vertrouwen – en waar net niet?

In deze heel praktische dag met (begeleide) beoefening onderzoeken we dit thema.

 

Begeleiding: Bart Upekshadaka

mindfulness dagretraite

‘In het voelen enkel het voelen.’

📅 Zondag 22 oktober – 9h30 – 17h00

We zijn zo zelden bij onze directe ervaring. Bijna onmiddellijk plakt onze geest er een reeks gedachten, meningen en abstracties bovenop. In het ervaren zijn we zelden enkel aan het ervaren – bijna altijd ligt er een dikke mentaal/emotioneel laag bovenop die onze ervaring verbergt. Het resultaat is dat we zelden echt aanwezig zijn (ook al denken we dat dat wel zo is).

Dat hoeft niet zo te zijn. Met mindfulness beoefening kunnen we dit keren. In deze dagretraite gaan we hiermee aan de slag.

Begeleiding: Bart Upekshadaka

× Stel je vraag!