Dagretraites

Dagretraites

Op dagretraite

 

Een dagretraite is een retraite, maar dan eentje van één dag.

Net zoals op een retraite die langer dan één dag duurt zorgen we voor een aantal condities die ons ondersteunen en inspireren tot beoefening. We gaan naar een rustige plek, bij voorkeur in de natuur, waar het stil is. We nemen de tijd om met elkaar meditatie te beoefenen, nemen ook de tijd om vanuit rust en verstilling met elkaar uit te wisselen over beoefening. De hele dag wordt in goede banen geleid en begeleid door Bart Upekshadaka.

Praktisch

Voorkennis

Om deel te kunnen nemen, verwachten we dat je reeds mindfulness beoefent. Heb je bij breathworks een 8 weken cursus gedaan, geen probleem. Ben je niet bekend bij breathworks, laat dan even bij je inschrijving weten wat je voorkennis is – zo kunnen we ervoor zorgen dat je het meeste uit de dag haalt.

Fysiek of online

Onze dagretraites kan je fysiek meedoen in het breathworks mindfulness centrum en online via live-streaming.

Locatie

Dagretraites gaan door in ons eigen breathworks centrum in Gentbrugge.

 

Kostprijs

particulierfactuur
fysiek in het centrum€ 75 € 85
online€ 50€ 60

Dit bedrag omvat:

  • retraite onderricht en begeleiding door Bart Upekshadaka
  • lekkere en gezonde broodmaaltijd
  • koffie, thee, fruit en versnaperingen

Bart Upekshadaka

Bart Upekshadaka leidt de dagretraites. Hij is een doorwinterd retraiteleider. Sinds 2006 leidt hij jaarlijks 1 of meerdere meditatieretraites. Sinds 2009 werkt hij full time als mindfulness leraar en heeft hij meer dan 150 mindfulness cursussen gegeven. Als senior trainer leidt hij ook andere mensen op tot mindfulness trainer.

Zijn stijl? Lichtheid, mildheid, speelsheid en humor gaan moeiteloos samen met diepgang en expertise in mindfulness en meditatie. Complexe thema’s legt hij op heel toegankelijke wijze uit. Meditatie pakt hij heel praktisch en aards aan.

mindfulness dagretraite

‘De vrucht van verandering.’

📅 Zondag 26 februari – 9h00 – 17h00

Veranderen doe je. Sowieso. Van moment tot moment. Of je het nu wilt of niet. Mindfulness laat ons toe om dit proces van verandering zelf bewust vorm en richting te geven.

Hoe doe je dat? Wat kan je dan verwachten? Welke vruchten van de beoefening van mindfulness zijn realistich en mogelijk? Welke zijn enkel verkoopspraatjes of onrealistische dromen?

In deze heel praktische dag met veel (begeleide) beoefening onderzoeken we dit thema.

 

Begeleiding: Bart Upekshadaka

mindfulness dagretraite

‘Mindful in beweging.’

📅 Vrijdag 17 maart – 13h – 21h

Ons lichaam speelt een centrale rol in onze mindfulness beoefening. Het is het punt in meditatie waar we steeds weer beginnen en naar terugkeren. Ons lichaam is een anker, een bron van waardevolle informatie, een potentieel punt van rust.

Maar wat als we dit lichaam van ons in beweging brengen? Bewust – gewaar – met aanwezigheid. Mindful bewegen kan onze beoefening grondig verdiepen en transformeren. Er is zoveel meer nog te ontdekken in een lichaam dat mindful beweegt.

Deze dag is een afwisseling van meditatie, bewegen in gewaarzijn en onderzoek van het thema.

Begeleiding: Bart Upekshadaka – senior trainer mindful movement

mindfulness dagretraite

‘Alles bestaat door relatie.’

📅 Vrijdag 7 april – 9h – 17h

Niets staat op zich. Werkelijk niets. 
Wij ervaren en zien dit echter vaak helemaal niet zo en dit heeft zo z’n gevolgen voor hoe we met onszelf, anderen en onze omgeving omgaan. En meestal zijn die gevolgen niet zo fraai.

Kunnen we werkelijk meer beginnen zien dat alles bestaat door relatie (en dit gaat veel verder dan een mentaal begrijpen)? En wat heeft dit dieper zien dan voor gevolgen?

Op deze praktische dag beoefenen we samen en onderzoeken dit thema onder begeleiding. 

Begeleiding: Bart Upekshadaka – senior trainer mindful movement

×

Hallo!

Heb je een vraag? Stuur ze ons of email naar info@breathworks.be

× Stel ons je vraag!