Wat is een retraite?

Een retraite is een ideale manier om je beoefening een stapje dieper te nemen.

Met een groep van ongeveer 20 mensen trekken we ons terug in een rustige locatie in de natuur, zonder de afleidingen van tv, computer etc. Het dagritme is een afwisseling van periodes van meditatie of exploratie van het thema met periodes van rust en ruimte voor jezelf. Er wordt een programma aangeboden en we raden je ten zeerste aan dit te volgen als dat kan voor jou. Als het voor jou echter nodig is om meer rust in te lassen, dan heb je daarvoor alle vrijheid.

Breathworks.be organiseert sinds 2012 jaarlijks een winterretraite (weekend) en een zomerretraite (meerdere dagen).
De winterretraite is geschikt voor zowel beginners als gevorderden.
De zomerretraite is voor gevorderden (twijfel je of je gevorderd bent, neem dan even contact met ons op).

voor wie?

De breathworks retraites zijn voor iedereen met ervaring in de beoefening van mindfulness en die zijn of haar beoefening verder wilt nemen.
Als je geen basis 8 weken bij breathworks hebt gevolgd, vragen we je om ons even te laten weten wat je voorkennis en huidige beoefening is zodat we er zeker van kunnen zijn dat deze retraite voor jou geschikt is.

De zomerretraite is voor ervaren mindfulness beoefenaars. Twijfel je of je kan deelnemen hieraan? Neem dan even contact met ons op.

retraiteleider

De retraites worden begeleid door Bart Upekshadaka met een ondersteunend team bestaande uit Yvon Steenbergen, Ellen Richters, Sabine Bracke en Dorine Esser.

Bart Upekshadaka is sinds 1995 lesgever (in verschillende lesgebieden). Sinds 2005 begeleidt hij jaarlijks verschillende meditatie- en mindfulnessretraites. In zijn begeleiding combineert hij een gedegen ervaring in mindfulness-beoefening met zijn kwaliteiten als begeleider en lesgever, op smaak gebracht met een stevige dosis creativiteit, lichtheid en humor.

waar?

Voor de breathworks.be retraites huren wij het retraitecentrum metta vihara af.
Het recent gebouwde centrum ligt in de velden van Zeeuws-Vlaanderen, in het dorpje Hengstdijk, vlakbij Hulst.

De meeste kamers zijn tweepersoonskamers, er zijn enkele eenpersoonskamers beschikbaar die we reserveren voor hen die het echt nodig hebben (vaak om gezondheidsredenen). Op de benedenverdieping is er ook een miva kamer, een kamer voor mensen met fysieke beperkingen.

Tijdens de retraite krijg je lekkere vegetarische maaltijden aangeboden.

Voor het vervoer van en naar metta vihara proberen we zoveel mogelijk auto’s te delen.

×

Hallo!

Heb je een vraag? Stuur ze ons of email naar info@breathworks.be

× Stel ons je vraag!