Afgestemd Ouderschap

en mindfulness

Afgestemd Ouderschap

en mindfulness

het breathworks mindfulness centrum Gent stelt voor:

 

Afgestemd ouderschap

en mindfulness

eerstvolgende reeks start op 27 februari

Je schiet uit tegen je kind, maar dat wilde je niet. Of je kind slaapt eindelijk, maar jij kunt enkel nog zinloos scrollen op je telefoon. Daar voel je je slecht bij. Nochtans, als je niet van de ongemakkelijke situatie wegloopt maar je emoties doorvoelt, dan volgt ontspanning. 

Zo vergaat het ook kinderen. Ze zijn van nature liefdevol en willen bijdragen aan de relatie met je. Alleen verliezen ze soms het contact met zichzelf, door stress vanwege onvervulde behoeften. Dan werken ze niet mee, ze luisteren niet, ze schreeuwen zelfs of halen uit naar hun broer of zus… Of ze verstoppen zich achter een fopspeen of scherm. 

Begeleid je kinderen om (on)aangename emoties te doorvoelen, dan maak je ze sterker. En eenmaal volwassen, grijpen ze minder naar agressie of controlepatronen zoals alcohol, schermtijd… Ze varen door de innerlijke storm en vinden terug contact met zichzelf. Ze voelen zich meer ontspannen, vrijer, creatiever en productiever. Gelukkiger vooral. En een gelukkig kind is liefdevol naar zichzelf en anderen, wil van nature leren en ontwikkelen en werkt zonder problemen mee.

Met het ouderschap opent zich een heel nieuwe waaier aan emoties, gevoelens en behoeften. Het is een kleurrijke en intense reis die ons ontelbaar veel opportuniteiten tot mindfulness biedt. In een groeitraject onderzoeken en ervaren we samen hoe je mindful met gevoelens en behoeften omgaat, liever dan ze te onderdrukken of dan je frustraties op jezelf of anderen uit te werken. 

Met enkele sleutelconcepten vanuit Afgestemd Opvoeden en steeds mindfulness als vertrekpunt, gids ik je door verschillende uitdagende en ook de vele mooie situaties. Tegelijk toon ik hoe kinderen van nature met stress omgaan en hoe ze mindful in het leven kunnen blijven staan.

Wat is afgestemd ouderschap?

Afgestemd¬†ouderschap¬†is gebaseerd op¬†Aware Parenting, de opvoedingsfilosofie van Aletha Solter. Aware Parenting biedt geen technieken of strategie√ęn over hoe je kinderen best opvoedt. Wel brengt het waardevolle inzichten om telkens opnieuw¬†tot afstemming te komen, eerst¬†met jezelf en van daaruit ook met je kind. Aware Parenting steunt¬†op 3 pijlers:

 • Hechtingsbevorderend¬†ouderschap: de relatie tussen ouder en kind;
 • Democratische discipline (zonder straffen en belonen): kijken voorbij het gedrag en op zoek gaan naar de onderliggende gevoelens en behoeften;
 • Herstel van stress en trauma (via o.a. verbindend spel, liefdevolle grenzen, huilbuien die helen): spanning als voedingsbodem voor gedrags-en emotionele problemen.

Wat leer je?

In een kleine en veilige groep ontdekken we samen hoe we – in de drukte van het dagelijkse leven – verbinding tot stand kunnen brengen en de ouder kunnen zijn die we willen zijn.
Deze reeks is een groeitraject en dit kun je eruit halen:
 • Inzichten uit de 6 boeken van Aletha Solter gebundeld tot de essentie van Aware Parenting voor een houvast in elke situatie;
 • Veiligheid om helemaal jezelf te mogen zijn, en ook te mogen delen over die situaties waarin je niet de ouder was die je had willen zijn;
 • Empathie om de oordelen die je hebt over jezelf en/of over je kinderen te kunnen ombuigen naar emotionele veiligheid en contact met jezelf;
 • Gewaarzijn over je groeiproces en wat je nodig hebt om de inzichten van Aware Parenting niet alleen te kennen maar ook spontaan te kunnen integreren in je leven als ouder;
 • Steun en erkenning vanuit het uitwisselen van verhalen met andere gelijkgestemde ouders / opvoeders.

Praktisch

reeks voorjaar 2023:

 

 • data: 27/2, 6/3, 13/3, 20/3, 27/3, 17/4, 24/4, 1/5
 • maandag avond 20u00-22u00 – startuur: 19u45.
 • ‚ā¨ 295/reeks¬† (‚ā¨ 325 bij factuur)
 • In deze prijs zijn inbegrepen: een cursus, een logboek voor de ouder, sessies in het
  breathworks centrum (totaal 16 uren),
 • oefeningen voor thuis, een open lijn voor al jouw vragen tussendoor met een gecertificeerde Aware Parenting instructor.
 • in het breathworks mindfulness centrum – Gentbrugge
 • lesgeefster: Camille De Moor
 • Voor ouders (met kinderen tot en met 8 jaar) en andere opvoeders

Voor deze reeks is voorkennis in mindfulness nodig:

 • je hebt een 8 weken mindfulness basiscursus gevolgd (bij breathworks of ergens anders)
 • je hebt op een andere manier ervaring – vermeld bij je inschrijving wat die is zodat we samen met jou kunnen nagaan of jouw ervaring voldoende is

Jouw lesgeefster: Camille De Moor

Mama, dochter, echtgenote, collega, vriendin, tante, zus, …. dat allemaal, en ik ben ook mezelf. Wellicht interesseert het jullie vooral te weten dat verbindende communicatie sinds 2014 deel uitmaakt van mijn leven, Aletha Solter mij in 2019 heeft gecertificeerd als officieel instructeur in Aware Parenting, en er naast een diploma bio-ingenieur een diploma volgde uit één van mijn passies namelijk leerkracht. En ik ben mama van twee jonge kindjes en woon in Gentbrugge. Ik beoefen mindfulness in de context van het breathworks mindfulness centrum in Gent en ondersteun het belang van de beoefening van mindfulness in het dagelijkse leven. 

Meer info op www.awareparenting.gent.

De Zuidkant: onze lesplek

De trainingen gaan door in het Breathworks mindfulness centrum in Gentbrugge. 

Het centrum bevindt zich in de prachtige locatie van de Zuidkant.

×

Hallo!

Heb je een vraag? Stuur ze ons of email naar info@breathworks.be

× Stel ons je vraag!