Selecteer een pagina

vzw breathworks.be

 

Visie

Vzw breathworks.be is de organisatie die zich sinds 2009 inzet om de Breathworks benadering beschikbaar te maken voor mensen in België. Dit doen we door:

  • het zelf aanbieden van mindfulness aan particulieren en organisaties
    veel van onze lessen gaan door in het breathworks mindfulness centrum in Gentbrugge
  • het opleiden van mensen om zelf breathworks mindfulness aan te kunnen bieden aan anderen
  • het superviseren en begeleiden van bestaande breathworks trainers
  • contact met de engelse moederorganisatie om zo in lijn te blijven met wat breathworks internationaal doet

Onze visie:

De basis van onze visie: helpen het lijden verzachten. Wij leren mensen vaardigheden aan zodat ze in staat zijn op actiever en vriendelijker wijze het leven aan te gaan, met alles wat dit leven voor hen inhoudt, zij het ziekte, pijn, stress en andere moeilijkheden maar ook alle pracht en vreugde die het leven biedt.

Uit eigen ervaring en ervaringen van anderen weten we dat mindfulness een krachtig middel is dat elkeen hierbij kan helpen. Daarom bieden wij training in mindfulness aan, aangeboden door trainers die vanuit een diepe persoonlijke beoefening zelf op mindful manier trachten te leven.

Leren houden van zichzelf, vriendelijk zijn ten aanzien van jezelf en anderen, je leven in handen nemen, je overgeven, mededogen, een sprong in het onbekende, verstilling, vrijheid, keuzes maken, actief aanvaarden … het zijn allemaal woorden van deelnemers aan Breathworks-cursussen.

Maak hieronder kennis met de breathworks.be trainers

Bart Upekshadaka

Bart Upekshadaka

breathworks senior trainer

Bart Upekshadaka is de eerste Breathworks trainer in België en tevens oprichter van Breathworks.be.

Ongeveer 15 jaar heeft Bart Upekshadaka gewerkt als lesgever, aan een heel divers publiek: van tieners tot senioren, van universiteitstudenten tot analfabeten en mensen met een beperking. Het is heel veilig te stellen dat lesgeven een passie is.

 

Sinds 2003 is hij betrokken bij de Triratna boeddhistische beweging en sinds 2008 geordineerd binnen de Triratna boeddhistische orde. Zijn interesse ligt echter al veel langer dan voor 2003 bij de Dharma, het levenspad dat de Boeddha heeft aangewezen.

Na een 3-jarige opleiding waarvoor hij regelmatig naar Engeland ging, is hij in 2009 afgestudeerd als Breathworks trainer en heeft toen de vzw breathworks.be opgericht. Sindsdien heeft hij talloze mensen in de beoefening van mindfulness geïntroduceerd en onderricht. De vzw breathworks.be is ondertussen uitgegroeid tot een volwaardige en gerespecteerde organisatie.

Bart is een senior trainer en supervisor binnen de internationale Breathworks context.

Upekshadaka?

Upekshadaka is de ordenaam van Bart binnen de Triratna boeddhistische Orde. Bij ordinatie krijgen ordeleden een Sanskriet/Pali naam van hun preceptor.

Bart Upekshadaka leeft met zijn zoontje en levenspartner in Gent.

Hoor Bart Upekshadaka hier aan het werk

Yvon Steenbergen

Yvon Steenbergen

breathworks trainster

Yvon is opgeleid als vormingswerkster. Doordat daar destijds weinig jobs in te vinden waren, is zij jarenlang aan de slag geweest als software-consultant.Zes jaar geleden is zij IT-training gaan geven en heeft daardoor haar oude liefde, les geven aan groepen, teruggevonden. Niet veel later kwam zij in aanraking met het boeddhisme en Breathworks. Het programma sprak haar zo aan dat zij de opleiding tot Breathworks trainer is gaan volgen en deze met goed gevolg heeft afgerond.
Inmiddels geeft ze met veel plezier Breathworks trainingen en ervaart de waarde van het Breathworks programma in haar dagelijks leven.

 

Breathworks.be wordt gedragen door Bart Upekshadaka en Yvon Steenbergen.

  Yvon

 

Breathworks heeft als doel
het menselijk lijden te verminderen
 –
Wij helpen mensen die leven
met pijn en andere fysieke langdurige gezondheidsproblemen
 –
Wij helpen mensen met stress
 –
Wij helpen mensen om zichzelf en anderen te helpen met
op mindfulness gebaseerde technieken